NasilFirma'ya Hoşgeldiniz!

Erdoğan: Almanya ile 50 milyar dolarlık bir ticaret hacmine ulaşalım istiyoruz

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Almanya Başbakanı Angela Merkel, Huber Köşkü’nde ortak basın toplantısı düzenliyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan …

Erdoğan: Almanya ile 50 milyar dolarlık bir ticaret hacmine ulaşalım istiyoruz

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Almanya Başbakanı Angela Merkel, Huber Köşkü’nde ortak basın toplantısı düzenliyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Sayın Merkel’le yürüttüğümüz başarılı çalışmaların yeni hükümet döneminde de aynı şekilde devam etmesini temenni ediyorum.” dedi.

Erdoğan, “Sayın Merkel ile bugünkü görüşmelerimizde ikili ilişkilerimiz başta olmak üzere gündemimizdeki meseleleri ayrıntılı şekilde ele aldık.” açıklamasında bulundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Almanya’daki Türk toplumu ilişkilerimizin en önemli sosyal yönünü oluşturuyor, ortak zenginliğimizi teşkil ediyor.” diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Sayın Şansölye’nin bundan sonra da Türk-Alman dostluğuna önemli katkılar sağlayacağına eminim.” ifadesinde bulundu.

Erdoğan, “Irkçılık, İslam ve yabancı düşmanlığıyla ayrımcılık ne yazık ki Avrupa’daki Türk toplumunun başlıca sorunları olmaya devam ediyor.” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Mülteciler konusunda Türkiye bu işin adeta misafirhanesi durumunda.” açıklamasında bulundu.

Erdoğan, “Mülteciler konusunda Türkiye bu işin adeta misafirhanesi durumunda.” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Almanya ile 50 milyar dolarlık bir ticaret hacmine ulaşalım istiyoruz.” diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Koalisyon hükümetleri olmamış olsaydı Almanya-Türkiye ilişkileri daha farklı bir yere ulaşabilirdi. Koalisyon hükümetleri çalışmayı her zaman zorlaştırıyor.” ifadesinde bulundu.

Yasa dışı göç ile ilgili, “Türkiye’ye AB’nin bu konuda vereceği desteğin devam edeceğini ifade ettim.” diyen Merkel ise, “İnsan kaçakçılığını engellemek istiyoruz. AB’nin bu konuda Türkiye’yi desteklemesi bir gereklilik, bir şart.” ifadelerini kullandı.

Merkel, “(Türkiye ile Almanya arasında) Her zaman ortak çıkarlarımız var. Bunu sonraki federal hükümet de bu şekilde görecektir.” şeklinde konuştu.

Ayrıntılar geliyor…

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ