NasilFirma'ya Hoşgeldiniz!

TULİB Başkanı Karanfil’den ‘Libya’daki siyasi kargaşaya son verilmeli’ çağrısı

Türk-Libya İş Adamları Derneği (TULİB) Başkanı Murtaza Karanfil, Libya’da yaşanan siyasi kargaşaya bir an önce son verilmesi, Birleşmiş Milletler …

TULİB Başkanı Karanfil’den ‘Libya’daki siyasi kargaşaya son verilmeli’ çağrısı

Türk-Libya İş Adamları Derneği (TULİB) Başkanı Murtaza Karanfil, Libya’da yaşanan siyasi kargaşaya bir an önce son verilmesi, Birleşmiş Milletler (BM) gözetiminde seçilen geçici hükümete saygı duyulması ve bu hükümetle seçimlere gidilmesi çağrısında bulundu.

Karanfil, şu değerlendirmelerde bulundu:

“Türkiye ile de yakın ilişkilere sahip Dibeybe hükümeti, ülkenin ekonomik anlamda ivme kazanması için elinden gelen her şeyi yapmak istedi ancak bu sürece karşı olan bazı taraflar yüzünden yüzde 100 başarıya ulaşamadı. Buna rağmen gençlere, ev kadınlarına, işsizlere, öğretmenlere ve Libyalılara ekonomik destekler verdi. Ülkede sevilmeye başlandı. Dibeybe’nin bu yükselişi bazı kesimler tarafından istenilmedi ve demokrasi yoluna taş konuldu.”

Murtaza Karanfil, Ulusal Birlik Hükümeti’nin bir uzlaşıyla göreve geldiğini belirterek, “Libya halkı artık savaş değil, barış istiyor. Bunu son günlerde yaptıkları mitinglerde de açıkça belirttiler. Libya’nın tekrar eskiye dönmesi ülke için büyük kaos olur. Tüm kesimler artık kendi çıkarını değil, Libya’nın ve Libyalıların geleceğini düşünmeli. Libya’da yaşanan siyasi kargaşaya bir an önce son verilmeli, BM gözetiminde seçilen geçici hükümete saygı duyulmalı ve bu hükümetle seçimlere gidilmeli.” değerlendirmesinde bulundu.

Karanfil, ülkenin, geçici hükümetle birlikte uluslararası doğrudan yatırım çekmeye başladığını, ticaretini artırdığını, yeni yatırımlar için atağa geçtiğini aktararak, “BM tarafından tanınan geçici hükümet, Batılı hükümetler tarafından da ziyaret edilmiş ve iş birliği anlaşmaları imzalanmıştı. Dibeybe’nin artan popülaritesi birilerini rahatsız etti. Bu konuda artık tüm taraflar yanlışa son vermeli. Küllerinden doğmaya başlayan Libya, yıllarını tekrar kaybetmemeli.” ifadelerini kullandı.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ