NasilFirma'ya Hoşgeldiniz!

Bakan Varank: Burada yatırım yapan herkes kazandı

Prometeon Lastik Grubu’nun yeni Ar-Ge Merkezi’nin açılış töreninde konuşan Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Türkiye’nin yatırımcılar …

Bakan Varank: Burada yatırım yapan herkes kazandı

Prometeon Lastik Grubu’nun yeni Ar-Ge Merkezi’nin açılış töreninde konuşan Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Türkiye’nin yatırımcılar için dünyanın en karlı ve güvenli limanı olduğunu söyledi.

Yaklaşık 60 yıldır Türkiye’de üretim yapan Prometeon’un, “Orta Doğu-Afrika-Rusya” bölgesinin yönetim merkezi olarak Türkiye’yi seçtiğini belirten Varank, “Çünkü ülkemiz güçlü finans sistemi, istikrarlı makroekonomik yapısı ve cazip teşvikleriyle yatırımcılar için dünyanın en karlı ve güvenli limanı. Şundan emin olabilirsiniz; burada yatırım yapan herkes kazandı, bundan sonra da kazanmaya devam edecek. Bu vesileyle özellikle yüksek teknolojili sektörlerde faaliyet gösteren küresel şirketleri, üretim ve Ar-Ge yatırımları yapmak üzere Türkiye’ye davet ediyorum. Gelin buradaki fırsatları hep birlikte değerlendirelim, hep birlikte kazanalım.” diye konuştu.

Şirketin kapasitesi, yeni Ar-Ge yatırımlarıyla daha da artacak

Prometeon’un gerek yaptığı üretim ve ihracatla gerekse sağladığı istihdamla Türkiye için önemli bir değer olduğunu belirten Mustafa Varank, şirketin toplam üretiminin yaklaşık yüzde 50’sini dünyanın farklı pazarlarına ihraç ederek Türkiye’nin cari dengesine önemli katkı sağladığını vurguladı.

“Bugün açılışını yaptığımız Ar-Ge Merkezi sayesinde de bundan böyle tüm dünyaya satılacak ticari Prometeon lastikleri, Türk mühendislerinin imzasını taşıyacak” diyen Varank, “Şu ana kadar TÜBİTAK ile 30’a yakın ortak proje ve 8 patent geliştiren Prometeon’un kapasitesi, yeni Ar-Ge yatırımlarıyla daha da artacak. Prometeon Grubu ayrıca, iklim değişikliği konusunda inisiyatif alan değerli yatırımcılarımızdan bir tanesi. Bu yeni Ar-Ge merkezi, yakıt tüketimini ve karbon salınımını azaltan lastikler üzerinde önemli çalışmalar yürütüyor. Şahsen yakın zamanda çok yenilikçi ürün ve yöntemler geliştireceklerine inanıyorum.” şeklinde konuştu.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ